Event: Srebrenica, in stilte vergeten

‘Srebrenica, in stilte vergeten’ is een project van Bosna vzw, fotograaf Johannes De Bruycker en journalist Kasper Goethals. Een filmavond, een debat en foto- en verhalenexpositie leren ons meer over het leven van inwoners en vluchtelingen, twintig jaar na de genocide van Srebrenica.

Expobeelden lowres-4
Programma:

FILM 3 maart 20u30
No Man’s Land – Danis Tanovic
een scherpe en satirische filmkritiek op de Bosnische oorlog. De maker plaatst een Bosniër en een Serviër in een gebied zonder regels: het niemandsland tussen twee fronten.

DEBAT 4 maart 19u30
Gentse Bosniërs, journalisten en experts gaan in gesprek over het leven na de genocide. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis, het proces van verzoening en het dagelijkse leven twintig jaar na de genocide in Srebrenica.

Frank Westerman (NL) – Auteur
Nevena Medic (BiH) – Inwoner van Srebrenica, Senior Fellow bij Humanity in Action
Dion van den Berg (NL) – Vredesactivist
Moderator: John Vandaele van MO* Magazine

EXPO 5 & 6 maart 10-18u
4 maart, opening 21u

Fotograaf Johannes De Bruycker stelt voor het eerst gebundeld werk ten toon. De wandeling door Srebrenica voert bezoekers langs moskeeën, traumaslachtoffers en steenkoolmijnen. Om uiteindelijk samen met Bosnische-Gentenaars uit Srebrenica terug te keren naar Gent. De Bruycker werkte voor deze reeks samen met de journalist Kasper Goethals die de verhalen achter de beelden neerschreef.

(gratis toegang)

In samenwerking met:
Stad Gent – Vrede VZW – MO* Magazine – Masareelfonds – Victoria Delux -Turkse Unie – Zebrastraat – STOEP – The Caravan’s Journal

contact: Info@thecaravansjournal.org

foto geprint promomateriaal copy