Canvas: ‘Srebrenica, de expo’

Kasper en Johannes trokken vorig jaar naar Srebrenica, 20 jaar nadat er duizenden doden vielen bij een bloedbad tijdens de Bosnische burgeroorlog. Ze waren zodanig onder de indruk van wat ze daar zagen en hoorden, dat ze besloten er in België een vervolg aan te breien. Deze week openen ze in Gent een expo rond het thema.

Expobeelden lowres

©Johannes De Bruycker

Toen we in Srebrenica aankwamen, waren we onvermijdelijk afstandelijke toeschouwers. De geschiedenis kenden we uit een aantal boeken en van de schoolbanken, maar over het dagelijkse leven wisten we nog niet veel.

We hadden wel cijfers uit een recent rapport van de Verenigde Naties bestudeerd, maar we kenden de stad nog niet. 

Lees hier verder: http://www.canvas.be/de-nomaden/20-jaar-na-srebenica-de-tentoonstelling