Knack: Muzikant in ‘Jungle’ van Calais

De Catalaanse muzikant Jordi Savall, wereldberoemd bij liefhebbers van 17de-eeuwse renaissancemuziek, trok zaterdag naar Calais om er in het ‘Jungle’-vluchtelingenkamp een gratis concert te geven met zijn ensemble. Hij speelde er samen met vluchtelingen om de schrijnende situatie in het kamp aan te kaarten. ‘Muziek is de taal van ons allemaal. Bedankt voor de menselijkheid.’

4895139

Jordi Savall performing in the refugee camp – the ‘Jungle’ – in Calais. ©Johannes De Bruycker

De gure zeewind schuurt langs de Duinen in de ‘Jungle’ van Calais. Tussen de tenten priemen zwarte boomwortels als klauwen uit het zand. De mensen zijn overgeleverd aan de grillen van de weergoden. ‘Ongelofelijk, onmenselijk’, fluistert een zichtbaar geëmotioneerde Jordi Savall (74). De wereldberoemde Catalaanse muzikant stond gisteravond nog warm en droog op het podium van het Concertgebouw in Brugge. Vandaag speelt hij in de jungle van Calais.

… Lees verder op de website van Knack