Knack: Reportage met video’s Griekse kamp

In de voormalige nationale luchthaven van Griekenland zitten duizenden vluchtelingen vast in onzekerheid. Knack ging een kijkje nemen.

Meer dan 50.000 vluchtelingen in Griekenland wachten al maanden op nieuws over hun asielaanvraag of beslissingen over een Europese hervestiging. In de voormalige nationale luchthaven van Griekenland zitten duizenden mensen vast in onzekerheid. Knack ging een kijkje nemen. ‘De situatie hier is zo ongezond dat het gevaarlijk wordt.’

De oude nationale luchthaven van Griekenland ligt een beetje afgelegen, vijftien kilometer van het stadscentrum van Athene. Wie voor 2001 op reis is geweest naar Griekenland is hier geland. In het uitgestrekte tarmac zitten putten en kloven en er staan nog een paar verouderde vliegtuigen. De plek lijkt verlaten, maar aan de oude vertrekhal spelen kleine kinderen tussen goedkope tentjes, aan de wasdraden hangen afgeleefde kleren te drogen. Sinds een paar maanden wonen hier meer dan duizend vluchtelingen.

Lees hier, gratis, de rest van het verhaal: https://medium.com/@lees/uitzichtloze-situatie-in-griekse-vluchtelingenkampen-video-e0e1e1f1d894#.3pvl5c5oy