De Tijd: Muzikanten in ballingschap

In de vluchtelingenstroom klinkt behalve ellende ook muziek. Als troost vaak. Maar soms zit er ook toekomst in. Portret van drie gevluchte muzikanten.

We brachten het verhaal van Enji, Hussein en Osama, drie muzikanten die moesten vluchten om aan oorlog te ontsnappen. Hun situaties zijn echter ook verschillend: de eerste is onderweg, de tweede is net aangekomen en de derde heeft zich succesvol gevestigd. Lees het verhaal in De Tijd.

De reeks verhalen maakt deel uit van de expositie, Musicians in Exile, in het restaurant van de Ancienne Belgique. Fotograaf Johannes De Bruycker maakte 7 foto’s van gevluchte muzikanten en selecteerde twee beelden van Julia Druelle (©featured image) en Robbe Vandegehuchte. Samen vormen ze 9 portretten van muzikanten en hun 9 verschillende instrumenten. Lees hier meer over de expositie (7 tot 30 juni, 2016): Musicians in Exile.

Wie geïnteresseerd is om het verhaal van Enji, het meisje met de viool, uitgebreider te ontdekken, kan terecht bij de vrt. Er verscheen een mooie reportage over haar in Terzake.

TCJ_Musiciansinexile_2016-1

©Julia Druelle