Vrij Nederland: voetbal heelt de wonden

Terwijl Britse en Russische supporters elkaar op het EK in Frankrijk in de pan hakken, schieten Bosniaks en Serviërs in Srebrenica, waar 21 jaar geleden meer dan acht-duizend mannen de dood vonden, nu op hetzelfde doel. ‘FK Guber is een model voor de stad en de gehele Bosnische samenleving,’ zegt de imam van Srebrenica.

Kasper Goethals & Coen van de Ven / foto’s: Johannes De Bruycker

‘Happy’ van Pharrell Williams schalt over de grasmat van FK Guber aan de rand van Srebrenica. Vanuit beboste heuvels kijken witte grafzerken neer op het oude veldje waar een nieuwe generatie Bosniakken en Serviërs trots zij aan zij staat. De UEFA-hesjes van de ballenjongens met ‘respect’ op de rug lijken nog nooit zo op hun plaats geweest.

Lees verder op de website van Vrij Nederland of op Blendle.

Guber_pmagazine17

©Johannes De Bruycker