Vrij Nederland: De groten der aarde maken zich zorgen over de democratie

DE DEMOCRATIE VAN DE TOEKOMST

De groten der aarde maken zich zorgen over de democratie

De democratie zoals we die kennen is in gevaar. Dat concludeerden politici, journalisten en professoren tijdens het Athens Democracy Forum. Op het nieuwe Davos voor democratie spraken ze over terrorisme, ongelijkheid, migratie en populisme.

Een warme bries waait door de open zuilengalerij van het meer dan tweeduizend jaar oude Stoa van Attalus aan de voet van de Akropolis. Op de tafeltjes ritselen de pagina’s van de International New York Times in de wind. ‘Het is moeilijk om iets anders dan rust en kalmte te voelen in deze omgeving, maar er is meer dan genoeg om ons zorgen te maken,’ waarschuwt Roger Cohen, columnist van The New York Times.

Lees verder op de website van Vrij Nederland

nytadf_jdb_tcj-10

Live gesprek met Edward Snowden ©Johannes De Bruycker