Knack: Van het front naar de club

Tijdens de Maidanrevolutie drie jaar geleden dansten een miljoen mensen op zijn beats. DJ Tapolsky, de bekendste naam in Oekraïense dancemuziek, voelde hoe zijn land een identiteit kreeg. Aangestoken door het vuur van patriottisme trok hij zelf als mortierman naar het front. Terug in de grootste nachtclubs van het land, herkent hij zijn eigen land niet meer.

Olivia Kortas & Kasper Goethals

Lichten flitsen, jonge lijven deinen op de snelle beats van de beste Drum’n’bass-muziek in het land. DJ Anatoly Tapolsky kijkt aan tegen een muur van meer dan 3.000 jongeren. Met zijn vingers op het mengpaneel kneedt hij de golvende massa. Maar zijn blik is afwezig, de 40-jarige voelt weinig connectie met de gillende jeugd.

Zijn gedachten zijn elders. Op het moment dat het feest in Kiev losbarst, maakt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OSCE) bekend dat er die dag 40 overtredingen van het staakt-het-vuren aan de frontlijn in het oosten van Oekraïne zijn gemeld. Vooral artillerievuur: mortieren en granaten met nieuwe slachtoffers.

Read on and watch the multimedia piece on the website of Knack

Supported by Fonds Pascal Decroos, created by The Caravan’s Journal